Overzicht Bundesliga: Dortmund vermijdt in absolute slotfase een nederlaag, Leverkusen lijdt zure thuisnederlaag

Bart Ver Elst

Er stonden zaterdagnamiddag vijf wedstrijden op het programma in de Bundesliga. Borussia Dortmund kon in het slot een nederlaag vermijden tegen FC Ingolstadt 04, Bayer Leverkusen ging thuis met de billen bloot.

FC Ingolstadt 04 - Borussia Dortmund 3-3

Dortmund kon maar beter winnen om grote concurrent Bayern München, dat later op de dag nog tegen Mönchengladbach speelde, niet te laten uitlopen. Maar Borussia begon erg slecht aan de match en stond halverwege de eerste helft al 2-0 in het krijt na goals van Cohen en Lezcano.

Aubameyang milderde op het uur, maar een minuut later zette alweer Lezcano de 3-1 op het scorebord. Ramos maakte nog de aansluitingstreffer, in de blessuretijd hing Pulisic in extremis de bordjes in evenwicht. Een 3-3 gelijkspel voor Dortmund, dat na vanavond mogelijk al op 6 punten van leider Bayern staat.

Bayer Leverkusen - Hoffenheim 0-3

Leverkusen is aan een matig seizoen bezig in de Bundesliga. Maar ook op de 8e speeldag kwam daar geen verandering in. Leverkusen liep thuis tegen een 0-3 nederlaag aan tegen Hoffenheim. Op het uur opende Demirbay de score voor de bezoekers.

Na de pauze diepten Wagner en Zuber uit tot een pijnlijke 0-3 tussenstand. Leverkusen kon daar nog weinig tegenover zetten en verloor met 0-3. De club puurde zo nog maar 10 punten uit 8 wedstrijden.