Stadion: Kehrweg Stadion
Eupen zadelt Gent met nieuwe kater op in absolute slotfase
Sander De Graeve

Eupen haalt het met twee goals in extra tijd!

AA Gent kreeg in Eupen het deksel op de neus in de slotfase. Na een rode kaart voor Davidzada tekende Neto nog voor een 0-2 voorsprong, maar twee goals in blessuretijd zorgden voor Eupense zege.

AA Gent trok naar het verre Eupen met de kater van Oekraïne nog vers in het geheugen. De gelijkenis was treffend. Oekraïne is ver en koud, Eupen is –voor Gent- ook ver en het was er ook niet al te warm.

Daar stopte voor het overige de vergelijking. Eupen voetbalde dan wel fris mee en kreeg twee kansen via Henry en Diallo, maar om het grote kansen te noemen, dat was nu ook niet het geval. Wel een leuk ploegje, zoals al eerder dit seizoen aangegeven. Altijd denken ze naar voren, de jongens van Jordi Condom.

Zo ook Fahad Al-Abdulrahman. Alleen is hij een gevaar voor zijn eigen ploeg op de linksachter. Hij haalde Ndongala neer en zorgde zo voor alweer een strafschop tegen zijn ploeg. Milicevic ging tegen zijn ex-club achter de bal staan en faalde niet. Hij mocht de elfmeter trappen omdat Saief op de bank zat. Al had die wellicht sowieso niet mogen trappen na zijn misser tegen Zulte Waregem.

Vieren deed hij niet uit respect voor de club die hem voor het eerst liet proeven van de Belgische eerste klasse. Saief naar de bank was overigens niet de enige wijziging van Hein Vanhaezebrouck. Maar liefst zes nieuwe namen bracht hij aan de aftrap ten opzichte van het debacle in Lviv. Coulibaly kwam opnieuw voorin, Schoofs kreeg een plek op het middenveld.

Gent met tien

Davidzada, de vervanger van Saief, zal er in de volgende wedstrijd tegen Standard alvast niet bij zijn. Hij pakte domweg een tweede gele kaart met een ferme tackle op Diallo. AA Gent moest zo bijna een volledige helft met tien man verder.

Eupen rook een kans, maar het was Gent dat op de counter voor een dubbele voorsprong kon zorgen. Renato Neto kon doorgaan op Van Crombrugge en plaatste de bal voorbij de doelman van de grensploeg. 0-2 en Gent ogenschijnlijk op rozen, zelfs met tien.

Toch kwam Eupen opnieuw in de wedstrijd toen Sylla een bal in de rebound in het lege doel kon verwerken. Voor Gent was het nog enkele minuten bibberen. Henry kwam nog het dichtst bij een goal, maar met een fenomenale volley werkte Gershon de bal van de lijn.

We kregen nog een knotsgekke extra tijd waarin invaller Cases nog voor de gelijkmaker kon zorgen. Rinne was geveld, al dan niet foutief, en de Spanjaard maakte de 2-2. Gent ging nu nadrukkelijk op zoek en dacht een minuutje later die ook vast te hebben.

Afgekeurde goal en dolle slotfase

Luc Wouters gaf echter aan dat de bal niet over de lijn was toen Van Crombrugge hem nog uit zijn doel ranselde. Gent woest, eentje voor de doellijntechnologie. Het werd zelfs nog helemaal een domper voor de jongens van Vanhaezebrouck.

Taulemesse lukte in de 93e minuut met een mooi schot van buiten de zestien voor de overwinning van Eupen! Gent heeft er zo een dramatische week opzitten met nederlagen tegen Shakhtar en Eupen. Vooral de manier waarop zal hard aankomen.