Datum: 23/10/2016 16:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Lommel-Antwerp is 90 minuten lang huilen met de pet op, Bico krijgt de Antwerpse aanhang weer over zich heen
Dirk Pieters en Redactie

Lommel United en Antwerp hielden elkaar in evenwicht

Lommel United en Royal Antwerp FC hebben elkaar op een 1-1-gelijkspel gehouden. Vooral de opstelling van het nieuwe trainersduo bij de Great Old sprak tot de verbeelding.

Geen Dequevy, Hairemans en Vansteenkiste in de selectie. Bovendien begonnen ook Vleminckx en Limbombe verrassend op de bank. Toch begonnen de bezoekers goed aan de wedstrijd. Veel balbezit én één goede kans voor Camus. Op een voorzet van Remacle kwam hij goed voor zijn man, maar zijn poging ging tegen de dwarsligger.

Lommel United stelde daar één poging tegenover, maar het schot van Schils vloog ver over. Na die kans nog veel goede wil van de thuisploeg. Die nam het balbezit over, maar echte mogelijkheden kwamen er niet meer. Het was in de eerste 45 minuten huilen met de pet op. Weinig kansen, weinig diepgang. Duidelijk twee ploegen die geen nederlaag wilden slikken.

Ook aanmodderen na rust

In de tweede helft wel opwinding. Al na zeven minuten knalde Maletic hard voorbij Kudimbana. Wie dacht dat beide ploegen nu vertrokken waren, kwam bedrogen uit. Bij Antwerp moest op het uur Camus naar de kant. In zijn plaats kwam Malsa. Meteen de eerste minuten voor de aanvallende middenvelder dit seizoen. Ook Limbombe kreeg nog een klein half uur, maar veel veranderde er niet.

Enkel de supporters van Antwerp lieten zich opnieuw horen. Het was Bico die de Antwerp-aanhang over zich kreeg. Het feit dat Vleminckx de hele match op de bank zat, zal er zeker geen goed aan hebben gedaan. In het slot van de wedstrijd bracht N'Diaye de spanning er terug in. Hij kopte een hoekschop van Remacle hard in doel: 1-1. Binst kreeg ook zijn eerste minuten nog, maar dat veranderde niets meer aan de stand.