Overzicht Europa: Betis van Musonda verliest, sublieme Hazard en driepunter voor Weytens en AZ

Redactie
| 24 reacties

Op zondagavond kwamen met Eden Hazard en Stijn Wuytens nog enkele landgenoten in actie met hun club. Wij zetten alle duels die het weekend afsluiten op een rijtje.

Betis Espanyol 0 – 1

Geen Charly Musonda Jr. aan de aftrap bij Betis. Musonda heeft last aan de ligamenten van zijn linkerknie en keerde deze week terug naar Londen om te revalideren. Zijn ploegmaats brachten het er bovendien niet goed van af. Betis verloor in eigen huis met 0-1 van Espanyol na een goal van Diego Reyes.

Southampton – Chelsea: 0 – 2

De match kon niet beter beginnen voor de bezoekers uit Londen. Na amper vijf minuten stuurde Moses Eden Hazard het laantje in en die bewees meteen zijn bloedvorm. Hazard rekende kinderlijk af met zijn directe tegenstander en schoot Chelsea op rozen.

Ook in de tweede helft liet de kapitein van de Rode Duivels zich opmerken. Tien minuten na de pauze gaf hij de assist op de knappe goal van Diego Costa. De Spanjaard schilderde de bal enig mooi voorbij doelman Forster: 2-0.

Chelsea blijft dankzij deze overwinning in het spoor van de leiders Manchester City, Arsenal en Liverpool.

ADO – AZ 0 – 1

AZ wou op het veld van ADO dringend komaf maken met hun negatieve spiraal. De laatste overwinning van de Tukkers dateert immers al van 18 september (2-0 thuis tegen PEC Zwolle, nvdr.).

De ploeg van Stijn Wuytens, die 90 min op het veld stond, toonde dan ook het meeste initiatief. Toch was het tot minuut 87 wachten om dat veldoverwicht te verzilveren. Robert Muhren maakte de enige goal van de avond.

30/10/2016 14:30Everton - West Ham Utd2-0
30/10/2016 17:00Southampton - Chelsea0-2