Overzicht Europa League: Ajax houdt de punten thuis, Southampton buigt achterstand om tegen Inter

Om 21u05 stonden er nog 12 wedstrijden in de Europa League op het programma. In de groep van Standard hield Ajax de punten thuis na een mooie overwinning. Braga won nipt van Konyaspor in de groep van AA Gent.

Ajax - Celta de Vigo 3-2

Ajax heeft een knappe thuisoverwinning geboekt tegen het Celta de Vigo van Theo Bongonda. Drie minuten voor tijd opende Dolberg de score voor de Amsterdammers. Halverwege de tweede helft was de match op vijf minuten helemaal gespeeld.

Ziyech verdubbelde de voorsprong, even later pikte ook Younes zijn goaltje mee. In de slotfase werd het dan toch nog spannend. Eerst milderde Guidetti voor de Spanjaarden, even voor tijd maakte Aspas de 3-2.

Sporting Braga - Atiker Konyaspor 1-1

De Turken kwamen even voorbij het halfuur op voorsprong via Rangelov. Maar nog voor de rust zette Braga de scheve situatie recht na goals van Velazquez en Wilson Eduardo. In het slot viel ook nog de 3-1. De wedstrijd werd gekruid met twee rode kaarten aan elke kant.

Southampton - Inter Milaan 2-1

Tien minuten voor de pauze bracht man in vorm Icardi de bezoekers op voorsprong in het St Mary's Stadium. Maar Southampton ging op zoek naar de gelijkmaker en in vijf dolle minuten kwamen The Saints zelfs op voorsprong.

Eerste zorgde de Nederlander van Dijk voor de gelijkmaker, even later ontplofte het stadion opnieuw na een goal van Nagatomo.

03/11/2016 17:00Astana - Olympiakos Piraeus1-1
03/11/2016 19:00Fenerbahçe - Manchester United2-1
03/11/2016 19:00Zorja Loehansk - Feyenoord1-1
03/11/2016 19:00Apoel Nicosia - Young Boys Bern1-0
03/11/2016 19:00Qäbälä - Saint-Etienne1-2
03/11/2016 19:00Anderlecht - 1. FSV Mainz 056-1
03/11/2016 19:00Zenit St Petersburg - Dundalk2-1
03/11/2016 19:00Mac. Tel-Aviv - AZ Alkmaar0-0