Overzicht Europa League: scorende Nainggolan helpt Roma aan ruime zege, pijnlijke nederlaag voor Manchester United

Maxim Cleemput
| 3 reacties

Naast Anderlecht, Genk, Standard en Gent zijn er nog een hoop Belgen die donderdagavond aan de slag moesten in de Europa League. Wij bundelen hun prestaties in dit handige overzicht!

Fenerbahce - Manchester United

Manchester United keek tegen een snelle achterstand aan tegen Fenerbahce na een prachtige omhaal van Musa Sow. Het werd na de rust zelfs 2-0 voor de Turken. Wayne Rooney milderde nog in de absolute slotfase, maar zijn ploeg liep alweer tegen een nederlaag aan in Europa. Marouane Fellaini bleef 90 minuten op de bank.

APOEL Nicosia - Young Boys Bern

Igor De Camargo zag van op de bank hoe zijn team op een 1-0-voorsprong kwam tegen de Zwitsers. De Belgische spits mocht acht minuten voor tijd invallen, maar aan de stand veranderde niets meer.

Austria Wien - AS Roma

De Romeinen wonnen ruim op het veld van Austria Wien, ondanks een vroege achterstand. Onze landgenoot Radja Nainggolan had een voet in de zege na het scoren van het vierde doelpunt.

Zenit - Dundalk

Goed nieuws voor Nicolas Lombaerts: de Rode Duivel mocht opnieuw starten bij zijn club. Hij werd in de laatste minuut vervangen, Axel Witsel stond wel 90 minuten in de basis. Zenit haalde na een moeizame partij de drie punten binnen met een goal in het slotkwartier.

Maccabi Tel Aviv - AZ Alkmaar

Stijn Wuytens stond een hele match tussen de lijnen tijdens het scoreloos gelijkspel in Israël. AZ blijft laatste in zijn groep met slechts twee puntjes.

03/11/2016 17:00Astana - Olympiakos Piraeus1-1
03/11/2016 19:00Fenerbahçe - Manchester United2-1
03/11/2016 19:00Zorja Loehansk - Feyenoord1-1
03/11/2016 19:00Apoel Nicosia - Young Boys Bern1-0
03/11/2016 19:00Qäbälä - Saint-Etienne1-2
03/11/2016 19:00Anderlecht - 1. FSV Mainz 056-1
03/11/2016 19:00Zenit St Petersburg - Dundalk2-1
03/11/2016 19:00Mac. Tel-Aviv - AZ Alkmaar0-0