Overzicht Europa League: Bilbao stoot samen met Genk door, United boekt ruime zege tegen Feyenoord

Manuel Gonzalez
| 3 reacties

Om 21u05 kwamen er nog enkele ploegen in actie in de Europa League. Athletic Club Bilbao, tegenstander van Genk in de groepsfase, hield Sassuolo af en stoot zo door. Manchester United won dan weer overtuigend van Feyenoord.

Athletic Club - Sassuolo 3-2

De bezoekers konden niet beter beginnen aan de wedstrijd, want na 3 minuten stonden ze al op voorsprong na een owngoal van Balenziaga. Garcia scoorde al snel de gelijkmaker en op het uur bracht Aduriz de thuisploeg op voorsprong.

10 minuten voor tijd leek de zege binnen na de 3-1 van Lekue, maar Ragusa maakte het nog spannend met de aansluitingstreffer. Bilbao hield echter stand in de slotminuten en is samen met Racing Genk zeker van kwalificatie voor de volgende ronde.

Manchester United - Feyenoord 4-0

De ploeg van José Mourinho kon maar beter winnen tegen Feyenoord om de kansen op een Europese overwintering gaaf te houden. Wayne Rooney zette de thuisploeg 10 minuten voor de rust op voorsprong.

Mata zette in de tweede helft United op rozen, Jones zorgde even later met een owngoal voor de 3-0. In de blessuretijd zette Lingard de zware 4-0 cijfers op het bord. United komt zo tot op een punt van leider Fenerbahçe, Feyenoord staat derde.

Saint-Etienne - Mainz 0-0

In de groep van Anderlecht nam Saint-Etienne het thuis op tegen Mainz. Beide ploegen kwamen niet tot scoren en hielden het op een gelijkspel. Zo is Anderlecht helemaal zeker van een Europese lente en heeft het op de slotspeeldag aan een punt tegen de Fransen genoeg om groepswinnaar te worden.