KV Oostende speelt met vuur, maar bekert verder
Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Tubeke

AFC Tubize 3 - 4 KV Oostende

KV Oostende leek op weg naar een gemakkelijke overwinning bij AFC Tubize, maar de West-Vlamingen maakten het zichzelf moeilijk. Uiteindelijk kon Sébastien Siani in de slotminuten van de verlengingen de deur naar de volgende ronde openbeuken.

Yves Vanderhaeghe koos ervoor om zijn manschappen te sparen voor de topper van zaterdag bij Club Brugge. De coach van KV Oostende wijzigde zijn elftal op maar liefst acht plaatsen. Enkel Didier Ovono, Sébastien Siani en Kevin Vandendriessche bleven staan.

Hopla, meteen prijs

En de match kon niet beter beginnen voor de Kustboys. Na anderhalve minuut voetballen slaagde de thuisdoelman er niet in om een voorzet van Ibrahima Conte te verwerken. Gohi Bi Cyriac kon de hoek rustig uitkiezen. De 0-1 stond meteen op het bord.

De Elfstedentocht passeert anno 2016 in Waals-Brabant? Dat ook weer niet, maar de schaatsbaan van het Stade Leburton had toch een invloed op het spel. Zo schoof Mamadou Diallo een elfmeter - al was hij onterecht gefloten - en dus dé kans op de gelijkmaker naast.

Wat een ommekeer!

De tweede helft leek wel een heruitgave van de eerste periode. Oostende koos meteen voor de aanval. Meer zelfs: opnieuw versloeg Cyriac de thuisdoelman. Al deed de Ivoriaan het deze keer via een heerlijke vrije trap. De wedstrijd leek gespeeld, maar…

Op het uur gingen les Sang et Or op het gaspedaal staan. Sega Keita lukte de aansluiting vanop de stip na hands én rood van Vandendriessche. Amper een minuutje later mocht de bordjesman alweer aan het werk. Ovono verkeek zich op een hoge bal, 2-2.

Hé, Ovono?

En het licht ging even later helemaal uit bij de Gabonese doelman van Oostende. Ovono onderschepte een lange bal, maar liet het leer zomaar uit de handen glippen. De Sint komt dan wel pas op zes december, maar Diallo nam het geschenk gretig aan: 3-2.

Tubize leek op weg naar een stunt, maar Nicklas Pedersen liet België eindelijk nog eens zijn heerlijke traptechniek zien. De Deen nam de bal ineens op de slof. Quentin Beunardeau had geen schijn van kans op het schot, 3-3. Over een echte cupwedstrijd gesproken, quoi.

In extremis!

Uiteindelijk moesten verlengingen over het lot van de wedstrijd beslissen. We maakten ons al op voor strafschoppen, maar in de absolute slotminuten kreeg Oostende nog een - we moeten het toegeven - lichte strafschop. Siani nam zijn verantwoordelijk en trapte de bal binnen, 3-4! KVO naar de kwartfinale.