Overzicht buitenland: Carrasco doet serieuze duit in zakje van monsterzege, verrassing in League Cup Engeland

Real Madrid heeft zich simpel geplaatst voor de achtste finales van het Spaans bekertoernooi. De ploeg van Zinedine Zidane won in eigen huis met 6-1 van Leonesa, dat in de heenmatch al een 7-1 om de oren kreeg.

Copa del Rey

Zidane stuurde een veredeld B-elftal de wei in, als je daar al kan van spreken bij de Koninklijke. Voor het Noorse supertalent Martin Odegaard werd het zijn debuut in de basis en hij deed dat zeker niet slecht. Maar eht was Mariano Diaz die voor de rust twee keer scoorde. James Rodriguez pikte ook zijn doelpuntje mee.

Op slag van rust werd het 3-1, maar - zoals de wedstrijd - eigenlijk een overbodig feit. In de tweede helft mocht Enzo Zidane debuteren en na achttien minuten scoorde die al zijn eerste goal voor Real Madrid. Mariano en een own goal maakten de zesklapper rond.

Ook Atlético Madrid haalde uit. Ze wonnen met 0-6 van Guijelo en Yannick Carrasco scoorde het derde en vierde doelpunt van de avond.

League Cup

Arsenal speelde zijn slechtste match van het seizoen en verloor met 0-2 op eigen veld van Southampton. Clasie en Bertrand scoorden de goals. Voor Arsenal komt er zo een einde aan hun ongeslagen reeks en ze liggen uit de League Cup.

Manchester United won wel van West Ham met 4-1, maar dat ging niet zonder bibberen. Ibrahimovic bracht United al na twee minuten op voorsprong, maar daarbij had doelman van de Hammers wel uitgesloten mogen worden voor een te late tackle op zijn knie. De assist met een hakje van Mikhitaryan mocht er trouwens ook zijn.

Fletcher maakte er voor de rust 1-1 van, maar het was uiteindelijk Martial die het laatste woord had. Met twee goeie goals maakte hij er 3-1 van. In de slotfase maakte Ibrahimovic nog de 4-1.