Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Drie goals in spectaculair slot, maar Lierse en Antwerp verdelen de punten
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Lier

Lierse en Antwerp spelen 2-2 gelijk na spectaculair slot

Lierse en Antwerp hebben de punten netjes verdeeld. De Pallieters hadden het in de eerste helft moeilijk tegen een sterk Antwerp, maar kwamen net voor het uur op voorsprong via Masika. Drie goals in vijf dolle slotminuten zorgden toch nog voor een gelijkspel.

Voor de aftrap werd er een indrukwekkende minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Braziliaanse vliegtuigramp. Antwerp nam meteen het initiatief en greep de thuisploeg bij de keel. Dierckx toonde zich gevaarlijk op zijn rechterflank, maar zijn schot kon Lierse-doelman Vanhamel niet verontrusten.

Sterk begin Antwerp

De Antwerpse druk bleef aanhouden. Een prima hoekschop van Camus werd door Vleminckx over de lat gekopt. Lierse kon daar in het openingskwartier slechts weinig tegenover zetten. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg dan toch in de wedstrijd via de dreigende Masika en Zizo.

Dequevy wilde zich absoluut laten zien tegen zijn ex-ploeg, maar Vanhamel ging goed plat op zijn schot. Naarmate de Pallieters beter in de wedstrijd kwamen, kwam ook topschutter De Belder boven water. Zijn vrije trap op een interessante positie belandde in de muur, zijn protest voor handsspel kreeg geen vervolg.

Antwerp trachtte het spel weer in handen te nemen, maar dat verliep zonder echte kansen. De bezoekers konden enkel dreigen via een paar stilstaande fases, al toonde Dierckx zich wel bedrijvig op zijn rechterflank. Vijf minuten voor de pauze testte Kone de vuisten van Vanhamel, Camus probeerde het met een afstandsschot.

Antwerp nam het meeste initiatief en verzamelde de betere kansen, maar de ruststand was 0-0. De thuisploeg moest het doen met enkele snelle counters, maar Kudimbana werd echter nooit op de proef gesteld. Antwerp begon ook sterk aan de tweede periode. Vleminckx kreeg al meteen een halve kans, maar zijn vluchtschot ging hoog over.

De Decker gooide met Lallemand (voor Vleminckx) vers bloed in de strijd. Lallemand speelde meteen Dequevy aan, maar zijn plaatsbal ging naast. Lierse kwam er nog eens uit via de gevaarlijke Zizo, maar net voor het uur was het dan toch raak. Masika werd diep gestuurd en knalde de bal voorbij Kudimbana, die de bal nog streelde met zijn vingertoppen.

1-0 voor de thuisploeg. Antwerp was aangeslagen en het was Lierse dat bleef drukken. Invaller Lallemand had dan toch de kans op de gelijkmaker aan de voet, maar de bal ging net naast de paal. Beide ploegen hadden heel wat slordigheden in hun spel. Antwerp probeerde, maar Lierse bleef de snelle jongens voorin zoeken.

Antwerps slotoffensief én wat een slot

De Decker gooide in zijn eerste topper met Limbombe en Binst nog twee verse krachten in de strijd, maar Antwerp had nog nauwelijks kansen. Drie minuten voor tijd was er dan toch nog eens een kans voor Antwerp. Owusu draaide zich knap vrij en plaatste de bal mooi voorbij een kansloze Vanhamel.

Maar het was nog niet gedaan. El Gabas schoot de thuisploeg richting een delirium, maar toch werd het nog een gelijkspel. Lallemand zette de 2-2 op het bord, wat een ontlading bij de spelers van Antwerp! Zo hebben Lierse en Antwerp de punten dus netjes verdeeld in een al bij al matige topper, gekruid met drie doelpunten op het einde.