Maandagavond: Kums juicht in allerlaatste minuut

Yannick Lambrecht

De speeldagen in Europa waren nog niet voorbij, want er waren maandagavond nog vier wedstrijden. Er kwam in Italië ook een Belg aan de aftrap.

In Udinese-Bologna stond ex-Gentenaar Sven Kums in de basis bij de thuisploeg, en tegen tien man leek het lang doelpuntenloos te blijven. Maar in de allerlaatste minuut kon centrale verdediger Danilo toch op een corner scoren. Kums speelde de hele wedstrijd uit en won dus met 1-0. Dankzij die broodnodige overwinning staan zij veertiende in de Serie A.

Verder een duel tussen twee nieuwelingen in de Premier League: Middlesbrough en Hull City. Ramirez maakte de enige goal na exact een uur spelen. Zo staat Hull voorlaatste met het slechtste doelpuntensaldo in de competitie.

Nog maar een weekje geleden wist Real Sociedad bijna de beterhand te nemen van het grote FC Barcelona, ze konden tenmiste toch een puntje halen. Dan was achttiende in de stand Deportivo La Coruna een hapje, zou je denken. Maar bij de rust was de match al gespeeld, want het stond opeens 3-0 voor de thuisploeg. De aansluitingstreffer was zalf op de wonde, want het werd uiteindelijk nog 5-1.