Charleroi werkt twee keer achterstand weg, maar laat punten liggen in Eupen

Redactie
| 18 reacties

Charleroi is niet verder geraakt dan een 2-2 gelijkspel op het veld van Eupen. De Zebra's kwamen twee keer op achterstand, maar slaagden er in om die telkens weg te werken. Verder dan een gelijkspel geraakte Charleroi niet.

Het eerste halfuur kregen de supporters aan de Kehrweg slaapverwekkend voetbal te zien, maar na 31 minuten kreeg Eupen een penalty vanwege een fout op Onyekuru. Sylla faalde niet en zette Eupen op voorsprong.

Enkele minuten voor rust viel doelman Hendrik Van Crombugge uit met een blessure en moest reservedoelman Babacar Niasse hem komen vervangen. Het was zijn eerste optreden in de Jupiler Pro League en zijn debuut begon wel heel erg slecht: een voorzet ging via de ongelukkige doelman in doel.

In de tweede helft kwam Eupen weer op voorsprong. Onyekuru zijn kopbal week af en vloeg in het doel van Penneteau. Lang kon Eupen niet genieten want slechts vijf minuten later stond het alweer 2-2.

In een rommelige slotfase hadden beide ploegen nog enkele grote kansen, maar scoren lukte niet meer. Al deed Taulemesse dat eigenlijk wel nog, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.