Overzicht Europa: Lukaku scoort twee keer maar dat doet ook Okaka die wél wint, Bakkali maakt eerste goal

Redactie
| 2 reacties

FC Barcelona trok zaterdagmiddag op bezoek bij hekkensluiter Osasuna. Everton ging langs bij Watford. En daarin eisten Lukaku en Okaka de hoofdrollen op. Zakaria Bakkali maakte zijn eerste van het seizoen.

Bordeaux - Monaco 0 - 4

Deze match was al gespeeld na vier minuten, door goals van Sidibe en Falcao. De Colombiaanse spits maakte zijn hattrick compleet in de tweede helft en is helemaal terug van weggeweest. Bij 0-4 pakte Ounas nog een rode kaart maar de stand bleef onveranderd. Monaco blijft zo leider in Frankrijk.

Real Sociedad - Valencia 3 - 2

Geen verveling tijdens deze match. Bij de rust stond het 2-1, op het uur kon Vela de match niet beslissen vanop de penaltystip. Valencia leek nog een comeback te maken maar toen pakte Cancelo een rode kaart. In de blessuretijd werd de voorsprong eerst nog vergroot, tenslotte maakte de ingevallen Zakaria Bakkali zijn eerste dit seizoen voor Valencia.

Real Sociedad verkeert in een sterke vorm en dringt de top vier binnen, Valencia hangt net boven de degradatiezone.

Waford - Everton 3 - 2

Romelu Lukaku scoorde in de Premier League niet meer sedert 30 oktober, maar vanmiddag trof hij twee keer raak. Dat bleek echter niet voldoende voor de winst. Watford legde er namelijk drie in het mandje. Grote held was Stefano Okaka die twee keer scoorde. (Lees HIER meer) Christian Kabasele mocht in het slot nog invallen.

Osasuna - Barcelona: 0 - 2

Dat lukte één helft, want aan de rust stond de beginscore nog steeds op het bord. Maar kort voor het uur ontbond Luis Suarez zijn duivels. Lionel Messi wilde niet onderdoen, en verdubbelde een klein kwartier later de score.

Een zuinige 0-2-overwinning leek in de maak, maar de Vlo had er zin in. Met een knappe dribbel bracht hij zijn competitieteller op elf stuks. Na twee matchen zonder overwinning, pikt Barça zo weer aan met de zege.

Real Madrid - Deportivo La Coruna: 3 - 2

Het zag er slecht uit voor Real Madrid: tien minuten voor tijd stond De Koninklijke nog 1-2 achter, maar in de slotfase keerde Real de situatie nog helemaal om. Sergio Ramos kopte in de extra tijd de 3-2 tegen de touwen. Real Madrid is nu al 35 (!) wedstrijden ongeslagen onder Zidane. Een clubrecord.