Datum: 14/12/2016 20:00
Competitie: Beker van België
Speeldag: Kwart Finales
Stadion: Regenboogstadion
Supporters Essevee feestend de nacht in, want Heizel komt erg dichtbij na deugddoende overwinning tegen STVV

Zulte Waregem voorbij STVV in kwartfinales Beker van België

Zulte Waregem heeft zich voorbij STVV geknokt richting de halve finales van de Beker van België. Leye en Madu zorgden voor de doelpunten die Essevee op 180 minuten van de Heizel bracht. Zo flitsend hoefde het daar niet eens voor te voetballen.

Neen, het Regenboogstadion zat niet vol voor de kwartfinale van de Beker van België. De fans die er wel waren, die maakten er wel het beste van en hadden in Joeri Van De Velde als scheidsrechter achter doel hun vriend gevonden. Dat we daarmee moeten beginnen? Het maakt meteen duidelijk dat we niet meteen een erg hoogstaande wedstrijd voor de kiezen kregen.

Zulte Waregem worstelde zich de voorbije rondes voorbij Cappellen en Geel, maar tegen STVV roteerde Francky Dury niet (meer). Marrone nam achteraan de plaats in van Derijck, waardoor Lepoint opnieuw hoger werd uitgespeeld. Coopman verving Kaya, die eerder deze week even ziek was en werd gespaard. STVV wilde na Harelbeke en KV Mechelen ook Essevee uittellen en droomde ook van de Heizel.

De thuisploeg zat iet of wat in een dipje na de 2 op 9 in de competitie, maar kreeg in de Beker van België een unieke kans om nog eens ver te raken. Het speelde dan ook dominant voetbal tegen de bezoekers uit Limburg, die vooral de organisatie probeerden te prediken. Halfweg de eerste helft leverde het overtal aan balbezit op: een vrije trap van Hamalainen werd door Leye perfect in doel geknald: 1-0.

Daarna was het aan de Limburgers, die via Boli en Dussaut een paar keer uit de tweede lijn naar doel trapten en telkenmale een uitstekend keepende Bossut op hun weg vonden. De goalie was ook erg secuur op hoge ballen en had zo ook een wezenlijk aandeel in de plaatsing voor de halve finale.

In de tweede helft hadden de bezoekers namelijk weinig in de pap te brokkelen. Proschwitz viseerde in het slot nog een de paal, maar verder was het vooral Zulte Waregem dat naarstig op zoek ging naar de 2-0. Lepoint miste een dot van een kans, Pirard zat er een paar keer goed tussen.

Toch was het bibberen tot het einde. In minuut 90 werd het zoveelste omschakelingsmoment het dodelijk voor de Kanaries. Vetokele trok zich op gang en bediende Madu, die zijn eerste in loondienst van Essevee maakte. Leider in de Jupiler Pro League én op 180 minuten van de bekerfinale, de fans uit Zulte en Waregem gaan feestend de nacht in.