Datum: 11/02/2017 20:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Stade Louis II
Koningskoppel is goed voor vijf goals en jaagt PSG stilaan schrik aan: kan dit Monaco kampioen worden?
Timothy Collard

Koningskoppel is goed voor vijf goals en jaagt PSG stilaan schrik aan: kan dit AS Monaco kampioen worden?

Er stond zaterdag heel wat op het menu in de Ligue 1. Onder meer Olympique Lyon, LOSC Lille én AS Monaco kwamen in actie. Laatstgenoemde ploeg is dezer dagen érg aardig op dreef, zo ondervond ook Metz.

Monaco veegde van meet af aan de vloer aan met de bezoekers uit Metz. Na amper twintig minuten spelen stond het al 3-0. Mbappe, Falcao en opnieuw Mbappe zorgden achtereenvolgens voor de doelpunten.

Na de pauze diepte Mbappe en Falcao de voorsprong nog uit tot 5-0 en dan… was het welletjes geweest voor de club uit het prinsdom. Monaco haalde de voet van het gaspedaal en speelde de wedstrijd moeiteloos uit. Nabil Dirar (ex-Club Brugge) mocht twintig minuten voor tijd invallen voor Boschillia (ex-Standard).

Monaco blijft leider

Monaco blijft door deze zege aan de leiding in de Ligue 1. De club telt drie punten meer dan eerste achtervolger PSG, dat stilaan schrik krijgt van dit Monaco. Falcao en co zijn bezig aan een ge-wel-dig seizoen en zijn absoluut een titelkandidaat. Van zijn 25 competitiewedstrijden dit seizoen, won Monaco er 18. Bovendien maakte het team al 75 (!) doelpunten.

11/02/2017 17:00Guingamp - Lyon2-1
11/02/2017 20:00Monaco - Metz5-0
11/02/2017 20:00Dijon - Caen2-0
11/02/2017 20:00Toulouse - Bastia4-1
11/02/2017 20:00Nancy - Montpellier0-3
11/02/2017 20:00Lille OSC - Angers1-2