Goal van Refaelov kan Spaanse furie niet afhouden, Italië opgeschud door vuurwerk

Yannick Lambrecht
| 1 reacties

Vrijdag werd de vijfde speeldag van de WK-kwalificatiematchen op gang getrapt. Turkije en Servië wonnen eerder al, later werden er nog vijf wedstrijden gespeeld.

De aanvallende kracht van Spanje werd te veel voor Israël, maar het mag toch ook doelman De Gea bedanken voor enkele puike reddingen. Bij de rust stond het al 2-0, David Silva en Vitolo zorgden voor de goals. De tweede helft was nauwelijks begonnen of Israël mocht de hoop helemaal opbergen dankzij Diego Costa. Lior Refaelov (Club-Brugge) maakte nog een eerredder, maar Isco legde in de slotfase de 4-1 vast.

Nog in groep G kwam Italië uit tegen Albanië. De Italianen namen eenvoudig de overmaat: De Rossi kon scoren via een penalty, Immobile mocht verdubbelen. In de tweede helft was er even opschudding toen Albanese supporters vuurwerk op het veld gooiden. De scheids moest de wedstrijd even stilleggen, maar het spel kon uiteindelijk toch doorgaan. Spanje en Italië staan nu op een gedeelde eerste plaats.