Club Brugge sneuvelt in halve finales Viareggio Cup na gemiste penalty en rode kaart

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge is er niet in geslaagd om de finale van de Viareggio Cup te bereiken. De jonge wolven van Sven Vermant sneuvelden tegen het Italiaanse Empoli, al had er meer ingezeten.

Club begon immers sterk en dwong na 25 minuten een strafschop af. Fran Brodic trapte die echter tegen de paal, een unieke mogelijkheid om op voorsprong te komen. En het werd duur betaald, want nog geen tien minuten later hing de bal aan de andere kant wel tegen de netten, Traore 1-0.

En blauw-zwart kreeg het nog moeilijker toen Tanghe nog voor de rust rood pakte en ze dus met tien verder moesten. Club probeerde nog wel, maar scoren lukte niet. En ze kregen er nog eentje binnen op de tegenaanval, weer Traore. In de absolute slotfase werd het zelfs nog 3-0, zwaar overdreven cijfers. Maar de jonge garde mag wel fier zijn op hun toernooi.

Opstelling: Gabriel - Nuyts, Karkache, Tanghe, Verwerft - Lynen, Peeters, Van Camp - Openda, Brodic, Fadiga