Dolle slotfase met ontketende Gomez in doelpuntenrijke Bayer Leverkusen-Wolfsburg

Yannick Lambrecht

Bayer Leverkusen-Wolfsburg, normaal een heel mooi duel tussen twee subtoppers maar beide ploegen spelen dit seizoen heel ondermaats.

De bezoekers uit Wolfsburg waren zowat de hele match beter, maar Leverkusen ging met een voorsprong de rust in dankzij Bellarabi. Ook na de pauze kon Volland onverwachts de score verdubbelen. 'Match gespeeld' zou je denken, maar dan stond Mario Gomez op.

In minuten 80, 83 en 87 maakte hij een loepzuivere hattrick en plots stond Wolfsburg op voorsprong. Het leek een comeback om nooit te vergeten voor de 31-jarige spits, maar 17-jarige jongeling Havertz kon op het nippertje nog gelijkmaken. Zo werd het 3-3 gelijk na een onwaarschijnlijke slotfase. Leverkusen staat pas elfde en Wolfsburg dertiende, zelfs degradatie is nog niet uitgesloten voor twee (normaalgezien) subtoppers.