Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Tien Gentse strijders winnen hevige (veld)Slag om Vlaanderen
Sander De Graeve Timothy Collard
Sander De Graeve en Timothy Collard vanuit Gent

Club mist pak kansen tegen tienkoppig Gent en ziet Anderlecht uitlopen

Eens Philippe Gilbert de bloemen en de kussen van de podiumdames in ontvangst genomen had, kreeg men in de Ghelamco Arena groen licht om van de Ronde een Slag te maken. Én of het een slag was, die clash tussen AA Gent en Club Brugge. Een tienkoppig Gent haalde het.

We kregen dan wel mooi lenteweer, veel liefde hing er niet in de lucht, daar in Gent. Van in de aanvangsfase kregen we het ene opstootje na het andere. Kalu kreeg al snel geel. Ref Vertenten wou de boel wanhopig kalm houden, maar dat lukte niet. Na elke fout stonden er wel twee neus aan neus. Of erger.

De potjes kookten helemáál over vlak voor de rust, toen Poulain een vliegende tackle met twee voeten vooruit inzette op Dejaegere. Die stormde als door een wesp gestoken naar de ref, die beide spelers beloonde met geel. Rood was hier op zijn plaats, Vanhaezebrouck ontplofte, het stadion ging er vol in mee.

Er werd ook nog gevoetbald in die eerste helft, we zouden het haast vergeten. Té veel zenuwen is ook niet goed, merkte men bij Gent al snel. Wesley, die de voorkeur kreeg op Jelle Vossen, kon een voorzet van Ricardo van Rhijn zomaar op de paal koppen. En de rebound? Die werkte hij zelf af in de kluts.

Wesley en Simon

Lang kon de Braziliaan niet genieten van zijn tweede competitiedoelpunt voor Club Brugge, rond het kwartier moest hij er al geblesseerd af. Dan toch Vossen, dus. Gent zou er in die eerste helft nog op en over gaan. Simon maakte een mooie voorzet van Kalu beheerst af in de volley en de thuisploeg duwde door.

De Bock beging op slag van rust nog handspel in de zestien, gezien door de vijfde ref, en zo eindigde de eerste helft zoals hij begon, met discussies. Simon trok er zich niets van aan en knalde het leer in de linkerbovenhoek. 2-1 bij de koffie na een intense eerste helft.

Rood Troost-Ekong

Na de rust was de strijdbijl nog steeds niet begraven en volgden de gele kaarten zich in sneltempo op. Troost-Ekong slaagde er zelfs in om er twee te pakken op drie minuten tijd. Hij ging naïef aan Vossen hangen en Vertenten twijfelde niet. Gent voor het grootste deel van de tweede helft nog maar met tien man in koers.

Dat liet zich voelen in het spelbeeld. Club Brugge zette alles op alles en Preud’homme liet Björn Engels zowaar in de spits invallen. Het startsein voor een reeks haast open kansen voor de bezoekers. Een fenomenale Kalinic hield de thuisploeg overeind op pogingen van Immers en Engels, maar het grootste mirakel kwam in de slotfase.

Machtige Kalinic

Engels kreeg een ideale bal, kon vrij uithalen, maar ook dan stond Kalinic pal. Hij haalde ook nog de rebound weg van bij Claudemir. Eerlijk, Club verdiende minstens een punt, daar in Gent, maar de bal wou er niet in. Anderzijds hadden ook de bezoekers met tien moeten staan in de eerste helft. Gent springt naar plaats drie, Club ziet Anderlecht uitlopen.