Rode kaarten à volonte in Frankrijk: kapitein Gillet boekt overwinning, Lyon laat het liggen

Yannick Lambrecht

Zondagnamiddag werden er in de Franse competitie vier wedstrijden gespeeld, met verrassingen en ook een paar Belgen. Hier is het overzicht.

De wedstrijd begon ideaal voor Olympique Lyon: al na vijf minuten penalty en rood voor de tegenstander. Maar goalgetter Lacazette miste de elfmeter en dat was het begin van een frustrerende namiddag. Na de rust bracht Cornet zijn ploeg eindelijk op voorsprong, maar tien minuten voor affluiten ging de gelijkmaker nog binnen. In totaal had Lyon 20 kansen, maar winnen lukte dus niet tegen tien man van Stade Rennes.

Nantes, met Gillet als kapitein in de basis kon opnieuw winnen. Nakoulma maakte twee goals, de snelle tegentreffer van Diedhiou maakte geen verschil. Angers viel op het einde zelfs nog met tien. Isaac Mbenza startte voor Montpellier, maar werd gewisseld in de 77ste minuut. Ze verloren de match met 0-1 door een late goal van Toivonen.

Lorient en Caen eindigden beide met tien, dus in vier wedstrijden vielen er vier rode kaarten. Vanavond is er nog Nice-Bordeaux.