Real Madrid blijft leider, zelfs al wint Barcelona zondagavond nog

Yannick Lambrecht

Het aanvallende trio van Real Madrid, Ronaldo-Benzema-Bale, staat er eindelijk weer. Bij winst tegen Alaves bleven ze zeker aan de leiding, los van het resultaat van Barcelona.

Real Madrid domineerde zoals verwacht de eerste helft, maar enkel Benzema kwam tot scoren na een halfuur spelen. Hij scoorde met een knappe volley op assist van Carvajal. Een minpuntje voor de Koninklijke was het uitvallen van centrale verdediger Varane.

In de tweede helft ging het iets moeizamer, Madrid leek met het hoofd al in de volgende match te zitten. Gelukkig voor hen was Alaves te onmondig om iets terug te doen. In de laatste tien minuten gingen er zelfs nog twee ballen tegen de netten. Eerst was er Isco die de winst verzekerde, even later trapte Bale hard tegen de lat maar Nacho werkte in de rebound binnen. Real Madrid heeft voorlopig vijf punten voorsprong op grote rivaal Barcelona.

Eerder op de dag speelde Sevilla 0-0 tegen Gijon. Ze mogen de titelhoop nu wel opbergen, zelfs Champions League zal nog een heel karwei worden. Barcelona gaat zondagavond nog op bezoek bij Granada.