Mertens even opnieuw supersub door doelpunt na 11 seconden (!), maar toch uitgeschakeld in de Coppa Italia

Yannick Lambrecht
| 1 reacties

Lazio wist zich dinsdag al te verzekeren van de finale in de Italiaanse beker, de tegenstander zou Napoli of Juventus worden. De heenmatch eindigde op 3-1 voor de kampioen maar de Napolitanen gaven zich niet zomaar gewonnen.

Dries Mertens moest op bank zitten van trainer Sarri, maar later zou hij terug in zijn vel van supersub kruipen. De wedstrijd ging redelijk gelijk op, voor de rust viel er één doelpunt vanwege Higuain. Napoli liet het hoofd niet hangen en Hamsik kon snel in de tweede helft gelijkmaken, maar wie anders dan Higuain zette Juventus nog eens op voorsprong.

In de 61ste minuut mocht Mertens dan eindelijk invallen, en hoe! Amper 11 seconden stond hij op het veld, toen hij een foutje van doelman Neto afstrafte. Insigne zette Napoli daarna zelfs op voorsprong en het won uiteindelijk ook, maar toch gaat Juve door. De finale van de Coppa Italia is dus Lazio-Juventus, deze match wordt gespeeld op 2 juni in Rome.