Hazard beslist topper tegen Man City, Benteke en Origi scoren ook maar kunnen niet winnen (mét beelden)

Yannick Lambrecht
| 24 reacties

Wat een woensdagavond in de Premier League, met een heleboel Belgen en de topper Chelsea-Manchester City. Bekijk hier het overzicht van de zes matchen.

In de topper tussen Chelsea en Manchester City vielen alle doelpunten voor de rust. Hazard maakte de eerste al na tien minuten, en deed het nog eens over na een dik halfuur. Hij miste eerst een penalty, maar kon de rebound wel binnentrappen. Daartussen werd Courtois verschalkt door een alerte Agüero. Er vielen nog kansen na de rust, met een licht overwicht van City, maar Chelsea mocht toch de overwinning vieren.

Vincent Kompany maakte ook zijn terugkeer, hij startte zelfs als kapitein en kon de hele wedstrijd uitspelen.

Door de blessure van Mané stond Origi in de basis en hij bedankte meteen met een doelpunt. Zijn 2-1 leek zelfs lang voor de overwinning te zorgen, maar net voor tijd kon Bournemouth nog een puntje uit de brand slepen op Anfield. Benteke maakte het eerste en enige doelpunt voor Crystal Palace, maar hij ging onderuit met 3-1 op het veld van Southampton.

Arsenal kon wel een goede zaak doen: The Gunners wonnen met 3-0 tegen West Ham en profiteren zo van het gelijkspel tussen Man Utd en Everton. Ook de rivalen van Tottenham wonnen, al was het in extremis. Ze stonden bijna een hele match achter, maar scoorden nog drie keer in de laatste minuten van de match.