Madrileense derby kent geen winnaar dankzij dodelijke Griezmann en abnormale save van Savic (mét beelden)

Yannick Lambrecht
| 1 reacties

Dit is op El Clasico na misschien wel de belangrijkste wedstrijd in Spanje: de derby tussen Real en Atlético Madrid. Real wil koste wat kost de titel pakken, Atlético wil zich verzekeren van Champions League.

Het werd een zeer spannende wedstrijd met een heleboel mooie acties en kansen, maar bij de rust stond het toch nog 0-0. Dat was met name dankzij een onwaarschijnlijke redding van Savic. Oblak was verslagen op een schot van Cristiano Ronaldo, maar hij haalde nog de bal nog van de lijn op een zeer straffe manier.

Het balbezit was een hele match lang in het voordeel van de thuisploeg, ongeveer 60-40. De openingstreffer was ook redelijk logisch: Kroos zwiepte de bal voor doel en Pepe kopte binnen. Een verdediger die met de kop scoort, intussen zowat het handelsmerk van Real.

Griezmann was de man die bij Atléti voor het gevaar zorgde en hij werd uiteindelijk ook degene die voor de redding zorgde. Na een mooie pass kon hij de bal onder de doelman binnenschuiven in de 85ste minuut. Zo eindigde de derby op 1-1, beide ploegen blijven voorlopig op dezelfde positie in het klassement. Yannick Carrasco speelde een vrij onzichtbare wedstrijd en werd net voor tijd naar de kant gehaald.