Stadion: Signal Iduna Park
Koning voetbal regeert in Dortmund dag na onrustwekkende gebeurtenissen, Mbappe alweer in glansrol
Manuel Gonzalez

Monaco gaat winnen in Dortmund en staat zo met anderhalf been in volgende ronde

Gisteren werden we met z'n allen opgeschrikt door de feiten in Dortmund. De bus van het Duitse Borussia Dortmund werd bestookt met een aantal pijpbommen, maar 22 uur later gingen we opnieuw over naar de orde van de dag. De thuisploeg was misschien nog een beetje onder de indruk, Monaco profiteerde.

Nauwelijks 22 uur nadat de wedstrijd op dinsdag niet kon doorgaan, werd hij op woensdag alsnog gespeeld. Er waren indrukwekkende veiligheidsmaatregelen, maar de wedstrijd kon gewoon worden gespeeld.

Na veel solidariteit onder de supporters was het tijd voor echte actie. En het waren de Monegasken die Dortmund meteen bij het nekvel wisten te pakken.

Fabinho miste op het kwartier nog een elfmeter, maar enkele minuten later was het via Mbappe alsnog 0-1. Bender maakte de pil voor de rust nog wat bitterder met een eigen doelpunt.

En dus moesten de Borussen komen na de koffie. Dembélé wist de aansluitingstreffer nog te maken, maar Mbappe maakte er met zijn tweede van de avond nog 1-3 van. Kagawa milderde nog, maar verder kwam de thuisploeg niet meer. En dus staat Monaco met anderhalf been in de volgende ronde.

Belangrijker misschien nog dan de uitslag: het voetbal was de winnaar van de avond in Dortmund. De thuisfans zullen dan misschien wel enigszins ontgoocheld naar huis gaan om het resultaat, maar dat ze hun team nog kunnen aanmoedigen is eigenlijk een overwinning.