Magistrale vrije trap van Di Maria zet PSG naast Monaco, Bilbao haalt zwaar uit

Yannick Lambrecht

Op Goede Vrijdag werd het voetbalweekend naar goede gewoonte op gang getrapt. In België waren er matchen in play-off 2 en 3, maar in de andere landen werd er ook gespeeld.

Angel Di Maria was de held van PSG. De Argentijnse winger heeft zijn beste vorm teruggevonden, op bezoek bij middenmoter Angers maakte hij de openingstreffer met een wonderbaarlijke vrije trap. De thuisploeg drong aan voor een punt maar tien minuten voor het einde zorgde opnieuw Di Maria voor de verlossing. PSG komt voorlopig op gelijke hoogte met Monaco, dat zaterdag tegen Dijon speelt.

Athletic Bilbao is nog verwikkeld in de strijd om Europa en had dus nood aan drie punten. De spelers hadden er duidelijk zin in, want na amper 18 minuten was er al vier keer gescoord voor een 3-1-tussenstand. Na de rust werd het op twee minuten tijd helemaal beslist. San Jose, Munian (2x) en Aduriz (2x) zorgden voor de goals van Bilbao, Bigas maakte het enige uitdoelpunt. Eindstand: 5-1.

AZ Alkmaar won met 1-2 op het veld van Heracles. Het doet zo een erg goede zaak in de strijd om de Europese tickets.