Tottenham-machine - met indrukwekkende Dembélé - is nu niet meer te stoppen

Tottenham Hotspur is dé ploeg in vorm in de Premier League. Week na week blijven ze Chelsea nu onder druk zetten, die zich niet kunnen permiteren om steken te laten vallen. Want na de demonstratie tegen Bournemouth denken we niet dat de Spurs nog veel punten gaan laten liggen.

Sinds de wedstrijd tegen Gent heeft Tottenham geen punten meer verloren. Meer nog, ze verpulverden de tegenstand. In acht wedstrijden scoorden ze nu 27 doelpunten, dat is meer dan drie per match gemiddeld. De machine is aangeslagen, maar is het te laat om Chelsea nog bij te benen?

Aan Bournemouth hadden ze alvast geen al te grote klus. Na 20 minuten was de match al gespeeld. Moussa Dembélé opende de score nadat Alderweireld een hoekschop doorkopte. Vier minuten later was het de Zuid-Koreaan Son - serieus in vorm ook - die verdubbelde na een schitterend tikje van Harry Kane.

En in de tweede helft ging die zelf op zoek naar het aandikken van zijn doelpuntentotaal. Met succes, want twee minuten ver en hij draaide weg van zijn tegenstander om perfect in het hoekje zijn 20ste van het seizoen af te werken. Invaller Janssens maakte er met zijn eerste veldgoal van het seizoen nog 4-0 van. Tottenham domineerde op een manier die enkel respect kan afdwingen. Met een hoofdrol voor Dembélé, die geen bal verloor en het spel dirigeerde.