Lokeren houdt jong Genk in bedwang
Robby Morren
Robby Morren vanuit Lokeren

Lokeren en Genk spelen 1-1 gelijk

Lokeren heeft zijn seizoen zaterdag afgesloten met een gelijkspel tegen Racing Genk. De Limburgse coach Stuivenberg voerde een pak wissels door waardoor Genk aan kwaliteit inboette en tevreden moest zijn met de 1-1 eindstand.

Een groot contrast viel op toen we het wedstrijdblad onder ogen kregen. Lokeren-coach Kristinson zette Verhulst onder de lat en wijzigde verder niet. Zijn collega Stuivenberg daarentegen kwam met een onuitgegeven elftal op de proppen. Tal van jongeren, waaronder Sabak, Wouters en Seigers, mochten aan de partij beginnen. Ook Kumordzi kreeg een basisstek.

De wedstrijd begon dramatisch voor de thuisploeg want al na 4 minuten stond de Genkse voorsprong op het scorebord. Pech en geblunder, zo mogen we het omschrijven. Rassoul verloor de bal knullig aan Sabak en Persoons gleed de voorzet in eigen doel. (0-1)

Lokeren moest even bekomen, maar ging wel voluit op zoek naar de gelijkmaker en kon daar voor de pauze ook wel aanspraak op maken. Er was een geweldige parade van Ryan nodig op een plaatsballetje van Miric en Koen Persoons kende opnieuw pech toen zijn schot op de paal strandde.

Stuivenberg gooide bij het begin van de tweede periode nog meer jong geweld tussen de lijnen: Laurens Vermijl kwam in de plaats van Buffel. Lokeren bleef aandringen en de verdiende gelijkmaker kwam er snel na de rust. Hupperts bracht De Sutter oog in oog met Ryan en de aanvaller van Lokeren werkte beheerst af. (1-1)

Er waren nog mogelijkheden langs beide kanten. Een schot van Hupperts ging net naast en een plaatsbal van De Ridder voorlangs. Verhulst redde schoten van Samatta en Nastic, Vermijl mikte in het zijnet en ook Naranjo miste.

Lokeren sluit het seizoen af met een degelijke prestatie. Stuivenberg voerde bij Genk net iets té veel wissels door om het niveau van de voorbije wedstrijden te evenaren. De bezoekers mogen zich nu opmaken voor een geladen Limburgse derby.