Datum: 10/06/2017 18:00
Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Hampen Park
Drie goals in laatste drie minuten zetten Schotland-Engeland op z'n kop, Lewandowski en Duitsland heersen - het volledige overzicht
Sander De Graeve

Schotland-Engeland werd 2-2 na een zinderende match

De eerste wedstrijd van Harry Kane als kapitein van Engeland werd er eentje die hij niet snel zal vergeten. Tegen aartsrivaal Schotland werd het een echte thriller. En er waren nog veel meer wedstrijden!

Tot minuut zeventig stond het immers nog 0-0 in Hampden Park, maar daarna begonnen de festiviteiten pas echt. Oxlade-Chamberlain opende de score en lange tijd leek Engeland de drie punten mee te nemen bij de rivalen.

Maar dat was buiten Leigh Griffiths gerekend. De Schotse aanvaller knalde in drie minuten tijd twee goals tegen de netten en bracht zijn land zowaar op voorsprong. Dat het twee vrije trappen waren, spreekt niet echt voor doelman Joe Hart.

Enkel door een ultieme goal van wie anders dan Harry Kane werd het nog gelijk. Bekijk hieronder de prangende beelden. Opgelet, het laden van de filmpjes kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

In de groep wonnen Slovenië en Slowakije hun wedstrijd, waardoor de Engelsen nu nog twee punten voorsprong hebben op de Slowaken en drie op de Slovenen.

Polen blijft met 16 op 18 het erg goed doen. Het won met dank aan een hattrick van Lewandowski in eigen huis van Roemenië. Lukasz Teodorczyk van Anderlecht viel tien minuten voor tijd in.

Ook Duitsland is op cruis control op weg naar het WK, in een groep waar Noord-Ierland een goede zaak deed richting tweede plaats door het gelijkspel tussen Noorwegen en Tsjechië. Alle uitslagen op een rijtje:

10/06/2017 18:00Azerbeidzjan - Noord-Ierland0-1
10/06/2017 18:00Kazachstan - Denemarken1-3
10/06/2017 18:00Schotland - Engeland2-2
10/06/2017 18:00Slovenië - Malta2-0
10/06/2017 20:45Duitsland - San Marino7-0
10/06/2017 20:45Noorwegen - Tsjechië1-1
10/06/2017 20:45Montenegro - Armenië4-1
10/06/2017 20:45Polen - Roemenië3-1