Experimenteel Duitsland laat na om Australië kapot te spelen in doelpuntrijke wedstrijd

Timothy Collard
| 1 reacties

De Confederations Cup is inmiddels toe aan zijn derde dag. Maandagavond kwamen Australië en Duitsland in actie. Na een doelpuntrijke wedstrijd haalde een experimenteel Duitsland - de ploeg van Low was allesbehalve top - het met 2-3.

Na amper vijf minuten spelen klom Duitsland nochtans op voorsprong. Brandt deed het voorbereidende werk en pikte er in de zestienmeter de vrijstaande Stindl uit. Die liet Mathew Ryan geen kans met een harde knal: 0-1.

Duitsland kreeg voldoende kansen om zijn voorsprong uit te diepen, maar liet dat na. Luttele minuten voor de pauze kreeg de ploeg van Low het deksel op de neus toen Rogic uit het niets de gelijkmaker lukte. Een 1-1-ruststand leek in de maak, maar in minuut 44 kreeg Duitsland een strafschop – het was zo duidelijk dat de videoref er niet aan te pas moest komen – en Draxler schoot zijn land opnieuw op voorsprong.

Duitsland overtuigt niet

Na rust maakte Goretzka er al snel 1-3 van, maar nog was Die Mannschaft nog niet gelanceerd. Juric profiteerde van een flater van Leno en duwde de 2-3 tegen de netten. Voor de Duitsers was het nog bibberen tot minuut 94, maar uiteindelijk pakten ze wel de volle buit.