EK U21: Duitsland na strafschoppen, Spanje dankzij hattrick van weergaloze Saul naar finale (met beelden!)

Timothy Collard
| 3 reacties

Het EK U21 in Polen nadert stilaan zijn ontknoping. Dinsdagavond stonden alvast de halve finales op het programma. Twee kleppers van formaat in de halve finales: Engeland-Duitsland en Spanje-Italië.

Engeland-Duitsland 2-2 (3-4 na strafschoppen)

Al tijdens de eerste helft was het duidelijk: beide ploegen zouden elkaar geen duimbreed toegeven. Rond het halfuur bracht Selke de Duitsers op voorsprong, maar amper vijf minuten later tekende Gray voor de gelijkmaker.

Na de pauze maakte Abraham er al snel 2-1 van voor Engeland, maar twintig minuten later bracht Platte Duitsland opnieuw langszij. Uiteindelijk ging het naar verlengingen, maar ook daar kon geen van beiden zich onderscheiden.

Op het einde winnen de Duitsers

Strafschoppen dan maar, en daarin toonden de Duitse jonkies zich net iets koelbloediger dan hun Engelse leeftijdsgenoten. De Duitsers haalden het met 3-4 en gaan dus naar de finale van het toernooi.

(Lees verder onder de foto voor het verslag van Spanje-Italië)

Spanje-Italië 3-1

Ook de tweede halve finale mocht er zeker en vast wezen. De wedstrijd brak pas open na de pauze, toen Saul er met zijn linker - een propere plaatsbal - 1-0 van maakte. Niet veel later liep Gagliardini tegen zijn tweede gele kaart aan en zag het er niet goed uit voor de Italianen. Bernardeschi bracht de tien strijders toch terug in de match door er 1-1 van te maken.

Maar Spanje was beter en overvleugelde de tegenstander. Deulofeu, Asensio en Sandro konden de netten niet doen trillen, maar het was Saul die met zijn tweede én derde doelpunt van de avond voor zekerheid zorgde. 3-1 en zo bekampt Spanje in de finale van het EK U21 Duitsland.