Losada loodst Beerschot Wilrijk voorbij stug Tubeke naar de leiding in de Proximus League
Koen Frans
Koen Frans vanuit Antwerpen (Kiel)

Beerschot Wilrijk klopt Tubeke met 1-0 dankzij een geweldige goal van Losada

Beerschot Wilrijk heeft ook zijn tweede thuiswedstrijd in de Proximus League met een overwinning afgesloten. Tegen Tubeke volstond een geweldig doelpunt van Hernan Losada om de drie punten thuis te houden. Met 7 op 9 staan de Kielse Ratten samen met Roeselare aan de leiding in 1B.

Marc Brys koos voor dezelfde elf spelers als op het Lisp. Dat wil zeggen met Fessou Placca in de punt van de aanval en Losada op de 'nummer 10'. De intenties van de bezoekers uit Tubeke waren al vrij snel duidelijk: een dubbele gordel opzetten en rekenen op een snedige counter met speerpunt Florent Stevance vooraan.

Zonder echt gevaarlijk te zijn domineerde Beerschot Wilrijk het eerste halfuur van de wedstrijd. Messoudi kreeg weliswaar een goede mogelijkheid om de score te openen na een ingestudeerd nummertje met Losada. De counters van Tubeke waren dreigend, maar nooit écht gevaarlijk.

Wereldgoal Losada, rood voor Tubeke

En dan, vijf minuten voor de koffie, viel het doelpunt enigszins uit de lucht. Placca stuurde Losada in het straatje en de Argentijn twijfelde niet: zijn verwoestend schoot verdween in de verre kruising, doelman Thibaut Defourny werd haast gefusilleerd: 1-0!

Niet veel later kreeg Simon Zenke een (domme) tweede gele kaart na een veel te drieste tackle op Van Hyfte. Tubeke moest nog meer dan een helft met een mannetje minder verder. Van Hyfte kreeg zelf nog dé kans op de 2-0, maar zijn poging strandde op de paal.

Matige tweede helft

Beerschot Wilrijk kreeg meteen na de start van de tweede helft een serieuze waarschuwing van Tubeke: Stevance devieerde een voorzet gevaarlijk richting doel, Rafa Romo duwde de poging van de Franse Roeselare-huurling in hoekschop. Eén minuut later kreeg Fessou Placca een reuzekans om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen, maar de Togolees keilde een voorzet van De Jonghe onbesuisd over.

Nadien verwaterde het spel. Tubeke hoopte nog wel op de gelijkmaker, maar kwam nauwelijks in de buurt van de grote rechthoek van Beerschot Wilrijk. Aan de andere kant kwamen Placca en Losada nog oog in oog te staan met Defourny, maar de bezoekende doelman reageerde telkens alert. De 1-0 voorsprong was krap, maar de Kielse Ratten voelden zich geruggesteund door het enthousiaste thuispubliek en trokken de zege over de streep. Met 7 op 9 is de ploeg van Marc Brys uitstekend aan het seizoen begonnen!