Maakt Essevee na de pandoering tegen Nice wél kans tegen de andere groepsgenoten?

Yannick Lambrecht
| 3 reacties

Zulte Waregem ging vol enthousiasme de Europa League in, maar werd donderdag zwaar met de neus op de feiten gedrukt door Nice (1-5). Op hetzelfde moment werd ongeveer 250 km noordwaarts Vitesse-Lazio afgewerkt.

Lazio Roma

Lazio zat niet voor niets in pot 1 bij de loting van de Europa League. De Italianen wonnen wel in Arnhem met 2-3, maar moesten daar toch bijzonder veel moeite voor doen. Ze waren zelfs twee keer op achterstand gekomen, maar dankzij slimme tactische aanpassingen gingen ze met de zege lopen.

Er liggen kansen voor Zulte Waregem, in de zin dat de Europa League geen prioriteit is voor Lazio. Donderdag mochten er enkele reserven opdraven van trainer Inzaghi. Sterkhouders als Immobile, Lulic en Milinkovic-Savic (ex-Genk) begonnen op de bank, terwijl doelman Marchetti en zomeraankoop Nani aan de kant zaten met een blessure.

Vitesse

Vitesse begon sterk in de Eredivisie met een knappe 9 op 12 en trok die lijn door naar de Europa League. Aan goesting geen gebrek en zo stond Geel en Zwart bij de rust zelfs op voorsprong tegen het op papier sterkere Lazio. Ze kwamen zelfs een tweede keer op voorsprong in de tweede helft, maar het tactisch plannetje van de tegenstander bleek te sterk.

Ze deden het voor een EL-debuut wel opvallend goed, een punt was zeker niet onverdiend geweest. Het waren verdedigende slordigheden die hen uiteindelijk de das omdeden. Iets waar een alert Essevee gebruik van kan en moet maken. Tenslotte is het vooral opletten voor het snelle aanvallende compartiment, dat zo goed als elke match voor goals zorgt.