Eén leider, één rode lantaarn: efficiënt Dortmund haalt de hamer boven tegen onmachtig Köln

Yannick Lambrecht

Bayern München won overtuigend met 4-0 en dus was het aan titelconcurrent Borussia Dortmund om hetzelfde te doen. In het Signal Iduna Park deden ze er zelfs nog een schepje bovenop.

De Europese wedstrijd van Köln tegen Arsenal zat duidelijk nog in de benen. Dortmund ging dan weer op zoek naar eerherstel na de nederlaag tegen Tottenham. En of dat lukte!

Twee minuten bezig en de voorsprong via Philipp was een feit, kort voor de rust verdubbelde Sokratis de score. De dominantie van de Borussen ging gewoon door na de pauze. Tweemaal Aubameyang en opnieuw Philipp legden de forfaitscore vast.

Dortmund staat zo aan de leiding met tien gemaakte doelpunten en nog geen enkele tegen. Köln daarentegen blijft achter met nul punten.