Lukaku duwt ex-ploeg Everton kopje onder met goal en assist in slotfase (mét beelden)

Yannick Lambrecht

Manchester United nam het zondag op tegen Everton. Alle camera's waren natuurlijk vooral gericht op Romelu Lukaku. Kon de Rode Duivel scoren tegen zijn ex-ploeg?

Lukaku begon vanzelfsprekend in de punt en door de lange blessure van Pogba stond ook Fellaini weer in de basis. Bij Everton mocht Mirallas de tien laatste minuten meespelen.

Na slechts vier minuten haalde Valencia knap uit met een afstandsschot, meteen de voorsprong voor The Mancunians. In de eerste helft bleven ze dominant, maar voorlopig geen verdere doelpunten.

Neen, de goals waren voorbehouden voor de slotfase. Op assist van Lukaku kon Mkhitaryan de zege verzekeren en vijf minuten later was het de beurt aan Lukaku zelf. Hij trapte eerst nog een vrije trap in de muur, maar kon in de herneming wel raak treffen.

In de blessuretijd werd Martial nog onderuit gehaald in de baklijn, hij zette de elfmeter zelf om. Een overtuigende 4-0 voor Manchester United, dat opnieuw aan de leiding staat naast stadsgenoot City.