Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem maakt het zichzelf moeilijk, maar zet orde op zaken tegen tien Henegouwers

Zulte Waregem pakt de driepunter tegen Moeskroen: 2-1

Zulte Waregem heeft in eigen huis de Europese nederlaag van OGC Nice rechtgezet met een knappe overwinning tegen Moeskroen. Essevee had het zichzelf moeilijk gemaakt in de eerste helft, maar zette na de pauze orde op zaken.

• Verrassende topper van de zondag
  • Moeskroen profiteert snel van wijkend Essevee
  • Zulte Waregem gretig uit de kleedkamers
  • Orde op zaken en naast Moeskroen in de stand

Moeskroen liet de voorbije weken mooie dingen zien en stond met 13 op 18 erg knap bovenin het klassement. Bij winst kon het Essevee op zes punten zetten én tot op twee punten van leider Club Brugge komen. Mircea Rednic gaf het team dat blauw-zwart klopt vertrouwen en wijzigde niet.

Francky Dury deed dat wel. De fauw, De Pauw en Derijck werden op de bank gehouden om het drukke programma van Zulte Waregem indachtig wat te gaan roteren. Het werd zo de eerste basisplaats voor Walsh, terwijl ook Coopman en Baudry mochten starten.

Beste kansen voor Moeskroen

Voetballend gezien zat het bij Zulte Waregem goed na de 1-5 pandoering tegen OGC Nice afgelopen donderdag. De manier waarop Leya Iseka na tien minuten een collectieve actie afrondde verdiende veel meer dan buitenspel. Dominant in balbezit en steevast op de helft van de tegenpartij.

Maar de beste kansen waren in de eerste helft wél voor de bezoekers. Al na een kwartier ging de zee bij Heylen & co open en kon Awoniyi voorbij Leali de 0-1 binnen schuiven. Bolingi en Amallah hadden in die eerste periode de 0-2 aan de voet, maar misten.

Gretig Essevee na de pauze

Na de koffie schakelde Zulte Waregem nog een versnelling hoger en werd het 45 minuten lang bibberen en beven voor Les Hurlus, al bleven ze loeren op de omschakelingsmomenten. Die werden echter niet zo goed uitgespeeld als Nice donderdag deed.

En aanvallend zat het snor bij Essevee. Snel in de tweede helft had Leya Iseka op aangeven van De Sart de 1-1 tegen de touwen geprikt, Sandy Walsh mocht halfweg de tweede helft zijn eerste basisplek opluisteren met de winnende treffer.

Opvallend: op een corner voor Moeskroen revancheerde Diedhiou zich op De Sart en kreeg hij rood, terwijl ook Bailly nog kon worden uitgesloten nadat hij een bal met de hand beroerde buiten zijn grote rechthoek. Het deed niets af aan de prestaties van een gretig Zulte Waregem, die De Sart (op de paal), Saponjic en co nog kansen zagen missen. Het komt naast Moeskroen in de stand bovendien.