Celtic met vertrouwen naar Anderlecht na zege tegen eeuwige rivaal

Maarten Cattaert
| 12 reacties

In aanloop naar het Champions Leagueduel tussen Anderlecht en Celtic van woensdag, stond in Schotland de kraker tussen eeuwige rivalen Rangers en Celtic op het programma. Celtic keerde met de drie punten naar huis.

Ook dit seizoen lijkt er niemand Celtic iets in de weg te leggen in de strijd om de titel. Vandaag won het de Old Firm, een wedstrijd die vaak bol staat van de spanning en strijd. tegen eeuwige rivaal Rangers FC werd het 0-2. Kort na rust viel de eerste goal te noteren door Rogic, waarna Griffiths in minuut 65 de zege veilig stelde.

Boyata was negentig minuten lang de rots in de branding bij de groen-witten en lijkt volledig verlost van de knieblessure die hij begin juli opliep. Celtic staat door de overwinning comfortabel op kop met 19 punten, eerste achtervolger Aberdeen telt 14 punten. Woensdag komen de Schotten naar het Astridpark voor de cruciale wedstrijd om plaats drie in de Champions League-groep.