Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Mpoku verlost matig Standard met late treffer, dolgelukkige Sa Pinto naar de tribunes gestuurd
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Luik

Mpoku bezorgt Standard met erg late treffer de zege tegen Lokeren

Standard heeft zijn tweede zege van het seizoen beet. De Rouches kwamen tegen Lokeren net voor de pauze op achterstand. Net na de rust maakte Cop met zijn bovenarm de gelijkmaker, in het slot verloste Mpoku Standard.

Bij de thuisploeg kreeg Cop de voorkeur op Sa in de spits. Standard dreigde al vroeg in de wedstrijd dankzij Carlinhos, maar daarna zat er te veel afval in het spel van de Rouches. Echte kansen kregen we in het wedstrijdbegin dan ook nauwelijks te zien. Standard dreigde via enkele stilstaande fases, Lokeren zette daar enkel een schot van Skulason tegenover.

Verder viel er eigenlijk weinig te vertellen over het eerste halfuur. Behalve het feit dat een ondermaats Standard nooit een aanvaardbaar niveau haalde. Kenmerkend was de prestatie van Ndongala, die keer op keer balverlies leed. Huilen met de pet op voor de 22.000 aanwezige fans op Sclessin.

Na 35 minuten konden we dan toch een eerste schot op doel noteren. Verhulst ging goed plat op de vrije trap van Mpoku. Lokeren kon daar werkelijk niets tegenover stellen voor de pauze. 0-0 leek een logische ruststand, maar dan toverde de ingevallen Benchaib, die de geblesseerde De Ridder verving.

Hij nam een afvallende bal op de slof en liet Ochoa kansloos met een heerlijk schot. De 11 Standard-spelers mochten na een striemend fluitconcert van de thuisfans 15 minuten bezinnen.

Sa Pinto greep in en bracht Marin voor een bleke Bokadi. En Standard kreeg meteen na rust een dot van een kans. Verhulst hield Cop van de gelijkmaker. Maar Marzo hielp de thuisploeg een handje. Hij pakte zijn tweede geel en mocht vroegtijdig gaan douchen. Lokeren nog een hele tweede helft met tien.

En dat was niet de enige opdoffer, want de gelijkmaker kwam er al snel. Fai hield de bal binnen en bracht voor, Cop werkte de bal in doel. Uit de herhaling beek dat de Kroaat wel zijn bovenarm gebruikte voor de 1-1. Vertenten en zijn assistenten zagen er geen graten in.

Cop kopte even later over, het schot van Carlinhos ging naast. Standard bleef Lokeren onder druk zetten, maar Verhulst hoefde slechts weinig in actie te komen. Al probeerden een bedrijvige Marin, Mpoku en Carlinhos het enkele keren vanop afstand. In de slotfase pakte Carlinhos ook nog domweg rood.

Maar Mpoku verloste Standard dan toch in de toegevoegde tijd. Verhulst was kansloos op zijn schot. De vreugde bij Sa Pinto was uitzinnig. Hij liep helemaal tot aan de goal en werd door Vertenten naar de tribunes gestuurd. Maar de tweede competitiezege is wel een feit voor een al bij al zwak Standard.