OHL pakt tienkoppig Beerschot Wilrijk in de absolute slotseconde op Den Dreef

Yannick Lambrecht
| 61 reacties

Zondag stond de topper van de speeldag in 1B op het programma: OH Leuven tegen Beerschot Wilrijk. Cercle Brugge won gisteren met heel overtuigende cijfers (4-0), dus beide ploegen wisten wat hen te doen stond.

In de beginfase had OHL duidelijk het meeste balbezit, maar een goeie organisatie van de Mannekes gaf geen krimp. Zij konden enkele keren gevaarlijk zijn, een doelpunt van Francois werd zelfs nog afgekeurd. Een al bij al evenwichtige eerste helft bleef zonder doelpunten.

Op het uur konden de bezoekers dan toch de ban breken: Fessou Placca legde een plaatsbal knap binnen. OHL moest dus komen en met nog een kwartier te spelen kwam Beerschot Wilrijk zelfs met tien te staan na rood voor Van Hyfte.

De thuisploeg kwam nog erg dicht bij de gelijkmaker en in de 95ste minuut, met de allerlaatste kans, bracht Nikola Storm Den Dreef in een delirium met een mooie vrije trap. Zo werden de punten toch nog eerlijk verdeeld. Beerschot Wilrijk blijft wel leider met drie punten los.