Datum: 30/09/2017 20:00
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Le Canonnier
Bailly lijkt de held te worden in Moeskroen - KV Mechelen, tot Coosemans uitpakt met fabelachtige assist ...

Doelmannen Logan Bailly en Colin Coosemans eisen hoofdrol op in Moeskroen - KV Mechelen

Moeskroen en KV Mechelen hebben in een erg leuk duel de punten gedeeld in Henegouwen. Logan Bailly redde een strafschop en leek lange tijd de held van Les Hurlus te gaan worden, tot Coosemans met een assist voor de gelijkmaker zorgde.

• Moeskroen snel op voorsprong
  • Mechelen drukt, Bailly lijkt de held met onder meer gestopte elfmeter
  • Coosemans met ultieme assist en 2-2 gelijkspel

Coach Mircea Rednic stuurde flink bij in zijn basiself, om enkele spelers af en toe toch ook wat rust te gunnen heeft hij de voorbije weken een beetje geroteerd - deels uit noodzaak. Yannick Ferrera gaf de spelers van vorige week dan weer het vertrouwen, de geschorste Cocalic werd vervangen door jeugdproduct Smolders, die voor het eerst in de basis begon.

Malinwa wilde graag verder gaan op het elan van vorige week tegen STVV en trok meteen ten strijde. Schoofs, Rits en een vaak met de bal lopende Croizet toonden zich meteen, maar het was de thuisploeg die uit twee kansen evenveel doelpunten wist te puren in de eerste vijfentwintig minuten van de wedstrijd.

De 1-0 kwam letterlijk uit de lucht gevallen. Bolingi & co konden hun voet niet zetten tegen een voorzet van Olinga, waarop ook Coosemans verrast werd en de bal rechtstreeks in doel vloog. Een kwartier later kon Awoniyi aan de eerste paal een scherpe voorzet vanop rechts in doel werken.

Bailly ...

Daarna kregen de Henegouwers wél nog de nodige kansen om hun voorsprong bij de rust te rechtvaardigen, maar de match helemaal monddood maken lukte niet. En dus zouden we nog een bijzonder spannende tweede helft voor de kiezen krijgen.

Daarin een hoofdrol voor de doelmannen. Eerst en vooral Logan Bailly. Hij redde een heerlijke vrije trap van Matthys, daarna een strafschop van Matthys en vervolgens ook nog een inzet van erg dichtbij van ... Matthys. Ook enkele andere zweefduiken en goed spel in de lucht werd genoteerd.

... en Coosemans!

Een keertje moest hij zich wel gewonnen geven, na een goede fake van Schoofs, die vervolgens zelf in doel wist te leggen. En in de blessuretijd nog een tweede keer, want het venijn zat in de staart. Met dank aan Colin Coosemans.

Die ging mee op een vrije trap, zorgde eerst voor een borstcontrole, kwam daarna opnieuw aan de bal en zorgde met een ultieme actie en prima assist op Cobbaut voor een onverhoopt puntje voor Malinwa. Eentje dat zal gevierd worden als een overwinning?