Genk sleept een punt uit de brand in Eupen na doelpuntenfestival
Robby Morren
Robby Morren vanuit Eupen

Eupen en Genk spelen 3-3 gelijk

Genk heeft opnieuw niet kunnen winnen. Ditmaal geraakten de Smurfen niet voorbij de voorlaatste uit het klassement, Eupen. Meer nog, Genk moest een 3-1 achterstand ophalen om een punt uit de brand te slepen.

Albert Stuivenberg moest iets proberen want Genk boekte een zorgwekkende achteruitgang de voorbije wedstrijden. Hij gooide zijn systeem om, speelde met 3 achterin en Samatta én Ingvartsen in de spits.

Veel mocht het allemaal niet baten. De passing bleef te vaak onzuiver, de opbouw te traag. Als er dan ook nog slecht wordt verdedigd op stilstaande fases, dan wordt het wel heel lastig. De eerste Eupense corner leverde nog voor het kwartier een goal op. Blondelle mocht aan de eerste paal binnenkoppen. (1-0)

Verdiend, zo simpel is het. Veel mogelijkheden waren er niet, maar Eupen kwam het vaakst in de buurt van doelman Vukovic. Op de eerste Genkse mogelijkheid moesten we meer dan 20 minuten wachten. Maloinovskyi plaatste de bal niet ver naast.

Kort voor de pauze werd het helemaal erg voor de Smurfen. Een hoekschop van Malinovskyi resulteerde in een counter voor de thuisploeg, Afif omspeelde Vukovic heel beheerst en verdubbelde de voorsprong. (2-0)

Genk moest nu wel komen, maar Eupen zou zich niet ingraven en zo kregen we veel ruimte. Ingvartsen lukte de aansluitingstreffer op voorzet van Mata, maar enkele minuten later maakte Leye er alweer 3-1 van.

Videoref

Na 65 minuten schreeuwde Genk om een penalty nadat Samatta de bal tegen een speler van Eupen kopte. Na raadpleging van de videoref ging de bal op de stip. Van Crombrugge redde de strafschop van Schrijvers, maar die kon in de herneming toch de 3-2 scoren.

Genk trok met man en macht naar voor en Ingvartsen trof een tweede keer raak, ditmaal enig mooi via de onderkant van de lat. Beide teams gingen nog voor de volle buit in het slot en kregen kansen, maar het bleef 3-3 en daar schieten ze maar bitter weinig mee op.