Beker: Man City pas na penalty's voorbij Wolves - Thorgan Hazard matchwinnaar - Vermaelen speelt nog eens volledige match

Yannick Lambrecht

Dinsdag is bij ons een midweekspeeldag in de competitie van start gegaan, in het buitenland kregen ze bekervoetbal voorgeschoteld. Hier vindt u het volledige overzicht.

Engeland

Manchester City had het verschrikkelijk moeilijk tegen tweedeklasser Wolverhampton. Na een slaapverwekkende 120 minuten zonder goals moest het op penalty's gebeuren. De saves van Bravo en de beslissende panenka van Agüero voorkwamen op de valreep nog de grote verrassing.

Arsenal en Manchester United gaan wel door naar de volgende ronde. Bij The Gunners wierp de 18-jarige Edward Nketiah zich op tot matchwinnaar met twee goals - waarvan één in de verlengingen - en bij Man U nam Lingard er twee voor zijn rekening.

Duitsland

Borussia Mönchengladbach gaat door naar de achtste finale in de DFB-Pokal en heeft dat helemaal te danken aan Thorgan Hazard. Hij scoorde het enige doelpunt tegen tweedeklasser Düsseldorf, waar Benito Raman 68 minuten in de spits stond.

Spanje

Bij Barcelona kreeg Thomas Vermaelen nog eens speeltijd, hij werd niet gepasseerd in een 0-3-zege tegen Murcia. Eén kleine verrassing in Spanje: Malaga ligt eruit na twee tegendoelpunten in de blessuretijd tegen tweedeklasser Numancia.

Nederland

Geen grote verrassingen in Nederland. Waalwijk haalde de grootste zege van de avond (7-0 tegen De Treffers) en Zwolle moest zwoegen tegen Kozakken Boys, maar won uiteindelijk wel in extra time.