Reactie De fauw baalt na verlies op Oostende: "Ik was liever met een goed gevoel de interlandbreak ingegaan"

Maarten Cattaert
| 21 reacties

Zulte Waregem ging tegen KV Oostende voor de vijfde keer in zes wedstrijden ten onder, ook al speelde het bijna een helft met één man meer. Aanvoerder Davy De Fauw kijkt teleurgesteld terug op de wedstrijd.

"Het was een nederlaag die niet nodig was. Oostende won wel maar ik vond ze niet goed. We startten veel te slap in de eerste helft en lieten hen in de wedstrijd komen. Dat ze met 2-0 voorstaan aan de rust komt omdat we niet geconcentreerd genoeg waren. Er wordt voor gewaarschuwd voor de wedstrijd, maar toch waren we veel te slordig."

"Ik vond dat we de tweede helft beter begonnen te spelen. We probeerden weer ons spel te spelen zoals we altijd doen met veel voorzetten, veel beweging en goede passings. Jammer genoeg viel die 2-2 dan niet en dan krijg je een betwistbare strafschop tegen.

We konden een goede zaak doen, maar hebben het verlies vooral aan onszelf te wijten

De Fauw

Mogelijk had Zulte Waregem nog te veel last van de wedstrijd die het donderdag in de Europa League afwerkte tegen Vitesse. "Die reden komt altijd naar boven, maar daar ben ik het niet mee eens. Je kan ook evengoed zeggen dat we door die zege vertrouwen opdeden en met een goed gevoel naar deze wedstrijd konden toeleven.

Ik vind het jammer dat we niet konden bevestigen. Ik had toch liever gehad dat we wonnen en we met een goed gevoel de interlandbreak in konden gaan. We konden een goede zaak doen, maar hebben het verlies nu vooral aan onszelf te wijten", besluit De Fauw.