Placca en Maes trappen Beerschot Wilrijk voorbij een taai Union SG (2-1)
Koen Frans
Koen Frans vanuit Antwerpen (Kiel)

Union verliest voor de eerste keer in de tweede periode

Beerschot Wilrijk heeft 2017 afgesloten met een krappe zege tegen Union. De Kielse Ratten domineerden in een sterke eerste helft, maar kwamen na de pauze nog bijna in de problemen. Voor Union was het de eerste nederlaag in de tweede periode.

Beerschot-Wilrijk recupereerde tegen het nog ongeslagen Union sterkhouders Losada en Placca. In de vertrouwde 4-3-3 begon de thuisploeg enthousiast en met knap voetbal het sterkst aan de partij. Hoffer was er al vroeg dichtbij, maar het was Placca die wat later de score wist te openen.

De Togolees nam een gemeten voorzet van Losada heerlijk in één tijd op de slof. Het was nog maar zijn eerste doelpunt sinds 27 oktober en er viel zichtbaar een zware last van z’n schouders. Een minuut na die openingstreffer had Placca er al bijna een tweede ingelegd, maar Kudimbana bracht redding.

Heerlijke tweede treffer

Beerschot-doelman Rafa Romo moest in de eerste helft nauwelijks een bal pakken, maar eiste dan maar alle aandacht op met enkele vreemde uittrappen. Het thuispubliek begon te morren tot Maes met een heerlijke plaatsbal de score verdubbelde: 2-0 bij de koffie.

Union-trainer Marc Grosjean greep in tijdens de rust en bracht El Banouhi voor de tegenvallende Mboko-Sambeya. Meteen na de pauze kreeg Van Hyfte de kans om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen, maar zijn kopbal miste richting.

Nieuwe moed

Het doelpunt viel aan de overkant: Gertjan Martens stond na een slecht weggewerkte hoekschop op de juiste plaats om de aansluitingstreffer binnen te duwen: 2-1. Niet veel later knikte Houdret nipt over. Union leefde weer op.

Nadien verwaterde de partij. Romo trapte nog enkele keren vreemd uit en beide ploegen verzamelden nog een pak gele kaarten, Van Hyfte mist daardoor de eerste match na de winterstop tegen Lierse.

Vocale steun

Het thuispubliek voelde dat de ploeg de steun nodig had om overeind te blijven en gooide enkele keren massaal de kelen open. Romo had nog een uitstekende beenveeg en een superduik in huis om Union van de gelijkmaker te houden. In de absolute slotfase kreeg de Venezolaanse goalie wel de hulp van een defensief ijzersterke Denis Prychynenko op de lijn. Het bleef 2-1.