Feyenoord houdt schietoefeningen in 'slag om Rotterdam' tegen Sparta dat meteen coach aan de deur zet, Ajax wint topper tegen AZ

Ian De Coster
| 1 reacties

In Nederland heeft Feyenoord zwaar uitgehaald in de Rotterdamse derby tegen Sparta. De thuisploeg kreeg maar liefst 7 doelpunten te incasseren. In de strijd om de tweede plaats deed Ajax een goede zaak door met 1-2 AZ te verslaan.

Feyenoord vernedert stadsrivaal Sparta

Feyenoord had er duidelijk zin vanmiddag. Na een kwartier spelen had het al 3 keer gescoord. Vilhena zorgde voor de 0-4 ruststand. Na rust was er geen beterschap merkbaar bij Sparta en Feyenoord ging gewoon door op zijn elan.

Het wist nog 3 doelpunten te maken, waardoor de afstraffing compleet was. Sparta-coach Alex Pastoor werd door de club meteen aan de deur gezet.

Ajax boekt belangrijke zege in topper

Naast de 'Slag om Rotterdam' stond er ook de topper AZ-Ajax op het programma. Beide teams telden 35 punten en moesten winnen om de kloof met leider PSV niet te groot te laten worden. Het was de thuisploeg dat de score opende via Jahanbakhsh. Ajax gaf zich echter niet gewonnen en ging nog op en over AZ. Ajax volgt door deze overwinning op 5 punten van PSV.

Utrecht en Heracles spelen gelijk

Utrecht-Heracles was een duel tussen de nummers 6 en 10 uit het klassement. De thuisploeg leek lange tijd op weg naar een zuinige zege, maar in blessuretijd maakte Heracles nog de gelijkmaker. Beide teams schieten niet veel op met een punt.

17/12/2017 12:30Sparta Rotterdam - Feyenoord0-7
17/12/2017 14:30Utrecht - Heracles1-1
17/12/2017 14:30AZ Alkmaar - Ajax1-2
17/12/2017 16:45Excelsior - FC Groningen2-0