KV Oostende speelt met vuur, maar spoelt Coucke-kater door met winst dankzij Kerstman Roef
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Beveren

KV Oostende wint op een diefje bij Waasland-Beveren

Waasland-Beveren heeft de eerste wedstrijd na het vertrek van Clement niet kunnen winnen. Het had een bom kansen, maar het binnenkort Coucke-loze Oostende was een pak efficiënter.

Waasland-Beveren was in de eerste helft eigenlijk al de betere ploeg, met mooie acties van onder meer Morioka. Toch was het een Oostends doelpunt dat als eerste uit de lucht kwam vallen.

Letterlijk dan. Davy Roef gaf de bal met een dramatische controle zomaar aan Knowledge Musona en de 'smiling assassin' liet zo'n kans uiteraard niet liggen. Hij paste de bal in het lege doel.

KV Oostende kon dus wat achteruit gaan leunen en de thuisploeg bleef maar pech hebben voor doel. In totaal zou Waasland-Beveren twee keer het doelkader treffen. Rusten bij 0-0.

Het moet gezegd, die eerste helft bood weinig animo. Na de koffie werd dat iets beter, vooral door de twijfelende Milic op de rechtsachter. Hij stond daar volledig tegen zijn voet door een blessure bij Capon in de eerste helft.

Ampomah kon zich helemaal uitleven, maar de ballen gingen er alweer niet in. Één counter aan de overkant was zelfs voldoende voor de 0-2. Na een prachtbal van Siani en dito aflegger van Musona knalde Banda de bal tegen de touwen.

Gano maakt het af

Via een wel heel lichte penalty kwam Waasland-Beveren dan toch tot scoren. Thelin zette zijn zelf uitgelokte strafschop om. Waasland-Beveren drukte door en zette alles op alles, maar Johan Van Rumst zou zijn eerste match als interimcoach zonder punten afsluiten. Met de 1-3 aan het slot duwde ex-speler Gano het mes nog dieper in de wonde.