Chelsea hijgt in de nek van Lukaku en co na zakelijke overwinning tegen Brighton

Clint Vens

Chelsea heeft zijn fans een prettige kerst geschonken. 'The Blues' namen na de rust afstand van het nummer 12 van de Premier League. Brighton & Hove ging met 2-0 onderuit op Stamford Bridge.

Bij de thuisploeg stonden met Thibaut Courtois en Eden Hazard twee Belgen aan de aftrap. Hazard werd 20 minuten voor tijd naar de kant gehaald voor Willian. Michy Batshuayi mocht de laatste 8 minuten opdraven. Bij de bezoekers stonden met Ryan (ex-Club Brugge en Genk) en José Izquierdo (ex-Club Brugge) twee oude bekenden 90 minuten tussen de lijnen. Anthony Knockaert (ex-Standard) viel 8 minuten voor tijd in.

Het was de topschutter, Alvaro Morata, zelf die de blauwhemden net na de pauze op voorsprong bracht met een rake kopbal op voorzet van Azpilicueta. Een kwartier later zorgde zijn landgenoot Marco Alonso voor de geruststellende 2-0. Het was al Spanje wat de klok sloeg dinsdagmiddag op Stamford Bridge, want de assist kwam van Fabregas.

Op één punt van tweede plaats, Man City ver buiten schot

Door de zege telt de ploeg van Antonio Conte nu 42 punten. Dat is er slechts één minder dan nummer twee in de stand Manchester United, dat met de punten morste eerder deze middag tegen het Burnley van Steven Defour. Manchester City is nog steeds ver buiten bereik. 'The Citizens' tellen maar liefst 13 punten voorsprong op Chelsea.