? Wat een geweldige binnenkomer! Duurste verdediger uit voetbalgeschiedenis meteen grote bekerheld bij Liverpool

Glenn Bogaert
| 5 reacties

Sommige scenario's kan je gewoon niet verzinnen. Zoals bijvoorbeeld Virgil van Dijk die zijn debuut bij Liverpool opluistert met de winnende treffer in de bekerderby tegen Everton. De duurste verdediger uit de voetbalgeschiedenis meteen in alle harten op Anfield Road. Wat een binnenkomer!

Liverpool haalde het in de derde ronde van de FA Cup uiteindelijk met 2-1, maar kreeg het niet cadeau van de blauwe stadsgenoten. De 'Merseyside Derby' was er eentje van spannend allooi. Tien minuten voor rust kwam de thuisploeg van manager Jürgen Klopp op voorsprong. Ancien James Milner zette een penalty om na een overtreding op Lallana.

'The Reds' waren baas, maar de krappe 1-0 bleef een risicovolle tussenstand. En net zoals onlangs in de competitie kreeg het immer offensief ingestelde Liverpool het deksel op de neus. Ruim twintig minuten voor tijd knalde de IJslander Gylfi Sigurdsson in één tijd de gelijkmaker in de hoek. Koud toegeslagen op de counter, die van Everton uit hun dak.

Gelukkig was er nog debutant en recordaankoop Van Dijk. De beresterke Nederlander met een prijskaartje van zo'n 85 miljoen euro troefde op een corner doelman Pickford af en kopte de bal binnen. Met nog ruim vijf minuten op de klok ontplofte Anfield Road, de 2-1 van de international van Oranje was meteen ook de winnende treffer. Wat een binnenkomer! Een droomdebuut dat leest als een sprookje.