Datum: 06/01/2018 20:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
? Lierse houdt na tumultueuze wedstrijd de drie punten thuis tegen Beerschot Wilrijk
Koen Frans
Koen Frans vanuit Lier

Lierse wint bewogen duel van Beerschot Wilrijk, supporters verstoorden de rust

Lierse heeft na een hete avond op het Lisp Beerschot Wilrijk geklopt met 2-1. De Pallieters kwamen meteen na de rust 2-0 voor, maar maakten het nog onnodig spannend. De wedstrijd werd ruim 20 minuten stil gelegd na relletjes in de tribunes. Ook voor de match bekogelden beide supportersgroepen elkaar met vuurwerk.

Lierse liet Beerschot Wilrijk in de eerste helft voortdurend aan de bal, maar de bezoekers wisten daar geen raad mee. Bovendien was het bij de eerste kans voor de thuisploeg meteen raak. Joachim verraste Romo met een knappe kopbal: 1-0. Een droomscenario voor de Pallieters.

Na dat openingsdoelpunt trok Lierse immers massaal achteruit. Beerschot Wilrijk kon 45 minuten lang geen openingen vinden in de dubbele geel-zwarte gordel. In een kansarme eerste helft kreeg Placca op slag van rust wel nog een gouden mogelijkheid op de gelijkmaker. De pijlsnelle Togolees werd netjes diep gestuurd door Maes, maar faalde oog in oog met Rakovsky.

Supportersgeweld

Vijf minuten na de rust maakte Andrei Da Silva Camargo er op fraaie wijze 2-0 van. Het signaal voor beide supportersgroepen om andermaal de confrontatie op te zoeken (lees HIER meer). De scheidsrechter kon niet anders dan de wedstrijd stilleggen. Losada en Frans kwamen de supporters bedaren en na 20 minuten oponthoud rolde het leer opnieuw.

Marc Brys had intussen al 'nieuwkomer' Mbombo ingebracht voor de tegenvallende François. En meteen nadat de partij werd hervat, stond de Congolees op de juist plaats om een voorzet van Jimmy De Jonghe binnen te duwen: 2-1. Met nog een halfuur te gaan, geloofden de bezoekers plots weer in puntengewin!

Spannend slot

Beerschot-Wilrijk ging op zoek naar de gelijkmaker, maar was onmondig in de zone van de waarheid. Lierse loerde gevaarlijk op de counter, maar ook Romo had nog nauwelijks werk op te knappen. Het bleef bij 2-1. Een hard bevochten zege voor Lierse dat opnieuw aan de leiding komt, een zure nederlaag voor Beerschot Wilrijk dat de tweede periodetitel stilaan kan vergeten...