STVV laat zege liggen in aangename oefenpot, Lokeren knoopt wel aan met overwinning

Glenn Bogaert

Ook vandaag haspelden onze Belgische eersteklassers in Spanje weer de nodige oefenmatchen af. Zo kwamen STVV en Lokeren in actie. De ploeg van Jonas De Roeck bleef tegen Holstein Kiel steken op een 2-2 gelijkspel, zijn collega Peter Maes had meer succes met een 1-0 ovewinning tegen Seoul.

Leuk en snel voetbal én veel kansen, STVV en de Duitse tegenstrever uit de tweede Bundesliga zorgden voor het nodige spektakel. Jordan Botaka bracht de nummer zes uit de Jupiler Pro League zes minuten voor rust op voorsprong. De 1-0 ruststand was echter ook de verdienste van een sterk keepende Kenny Steppe.

Na rust een heel ander elftal bij STVV en dat liet zich ook gevoelen. De nummer twee uit de Duitse tweede klasse had via Schindler en Weilandt amper een kwartier nodig om de scheve situatie helemaal om te buigen. Ook de 1-3 hing in de lucht, maar ruim tien minuten voor tijd schotelde een opvallende Yohan Boli zijn Zuid-Afrikaanse maatje Abrahams de gelijkmaker aan. Boli had zelfs nog voor een zege kunnen zorgen, maar het bleef bij 2-2.

Sporting Lokeren kende qua resultaat meer succes, Steve De Ridder zorgde tegen Seoul voor een krappe 1-0 overwinning. De assist kwam van rechtsback Tracy Mpati. Peter Maes voerde na de eerste helft twee wissels door: Straetman en De Ridder ruimden plaats voor Benchaib en Skulason. Ook op het uur nog een lading wissels bij de Waaslanders, maar doelpunten vielen er niet meer.